Δραστηριότητα: “Παιδιά εναντίον βαρεμάρας”!

Όλα τα παιδιά περιμένουν σαν τρελά τις καλοκαιρινές διακοπές! Μετράνε τις μέρες για το κλείσιμο των σχολείων, υπολογίζουν -μέχρι τελευταίου δευτερολέπτου- τη διάρκεια των διακοπών, ονειρεύονται την ολοκληρωτική απουσία προγράμματος και υποχρεώσεων, φαντασιώνονται ατελείωτες ώρες χαλάρωσης εντός και εκτός του σπιτιού και σχεδιάζουν μπάνια, βόλτες, εκδρομές, παγωτά. 

Παρόλο, όμως, που αστειευόμαστε με αυτή την ελαφρώς εκνευριστική πραγματικότητα, που χαρακτηρίζει τα καλοκαίρια μας όσο και ο ήχος από τα τζιτζίκια, η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές τα παιδιά έχουν ένα δίκιο. Δεν είναι πάντα εύκολο γι’ αυτά να βρουν τρόπους και ιδέες για να γεμίσουν τον χρόνο τους μέσα στα διαμερίσματα, πιθανότατα σε κάποια πόλη, ενώ οι γονείς βρισκόμαστε ακόμα σε κανονικό πρόγραμμα δουλειάς και έξω η θερμοκρασία σκαρφαλώνει καθημερινά πάνω από τους 40 βαθμούς.

Εμείς, πάντως, αποφασίσαμε να το δούμε θετικά το θέμα και να δημιουργήσουμε μια λίστα με ιδέες “αντιβαρεμάρας”!!! Με κεντρικό άξονα τη λέξη “Βαριέμαι”, καταγράψαμε αρκετές πρωτότυπες δραστηριότητες που θα γεμίσουν δημιουργικά τις νωχελικές μέρες του καλοκαιριού. Το ερώτημα είναι ένα και απευθύνεται στα παιδιά: θα καταφέρουν να τις υλοποιήσουν όλες μέχρι το τέλος του καλοκαιριού για να κερδίσουν τη μάχη με τη βαρεμάρα; Παιδιά εναντίον βαρεμάρας, λοιπόν, κι ας κερδίσει ο καλύτερος!